Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

Programar visita

Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

@barnaclinic

11 març, 2022

Quin especialista fa la mentoplàstia?

mentoplastia

La projecció i mida de la barbeta o mentó té una incidència directa sobre el perfil facial. La mentplàstia és una intervenció quirúrgica que té com a objectiu millorar la simetria i proporcionalitat d’aquesta zona, aconseguint una cara amb més harmonia. Tot i que es tracta d’una operació generalment ambulatòria i senzilla, l’especialista que fa la mentoplàstia ha d’estar familiaritzat amb la tècnica quirúrgica, per exemple un cirurgià maxil·lofacial.

Què fa la mentplàstia?

La cirurgia de mentó o mentoplàstia és una intervenció estètica pensada per a pacients la barbeta dels quals presenta una mida desproporcionada respecte al conjunt del rostre. Requereix un estudi cefalomètric previ i detallat de les proporcions facials per dissenyar al detall la dimensió ideal del mentó. Aquesta planificació prequirúrgica és essencial i és una de les raons que explica perquè és una bona elecció que l’especialista que faci la mentoplàstia sigui un cirurgià maxil·lofacial.

Quins són els tipus de mentoplàstia?

La mentplàstia és una cirurgia ambulatòria, que no requereix ingrés hospitalari i que se sol fer amb anestèsia local i sedació. La durada d’una operació de barbeta sol estar al voltant dels 30 minuts, encara que, segons la intervenció, es pot prolongar fins a una hora.

Hi ha bàsicament dues tècniques quirúrgiques, i depenent que es tracti d’una reducció o augment del mentó. Cal destacar que el Dr. Samir Aboul-Hosn està especialitzat a la segona:

La mentoplàstia amb implant està indicada per a les persones amb mentó reduït (microgènia). El cirurgià maxil·lofacial realitza una incisió intrabucal, per evitar cicatrius visibles, per la qual s’introdueix la pròtesi de rebliment, que és biocompatible i permanent.

L’osteotomia lliscant és la tècnica més utilitzada i de la qual estic especialitzat. Es fa una incisió intraoral, després de la qual es realitza un tall al mentó que permet desplaçar-lo fins a la posició desitjada, que es fixa mitjançant uns cargols o plaques de titani. Aquesta cirurgia és més estable que la realitzada mitjançant un implant de mentó i té l’avantatge de no necessitar un empelt de material sintètic ja que és un canvi en la posició del mateix mentó del pacient.

Cirurgia de mentó, abans i després

El preoperatori d’una operació de mentó consisteix en un estudi i un diagnòstic detallat de cada pacient, a més de les proves que comporta qualsevol cirurgia (analítica, electrocardiograma, radiografies).

Afortunadament, la mentoplàstia té un postoperatori predictible amb un període de 5-6 dies d’inflamació i posterior recuperació. El pacient pot recuperar la vostra activitat habitual en el termini de 7 dies. Normalment, la inflamació més pronunciada i les molèsties desapareixen a la setmana o deu dies després d’haver fet la intervenció. En qualsevol cas, el dolor és lleu i es pot pal·liar amb la ingesta d’analgèsics. Altres recomanacions generals són:


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. SAMIR ABOUL-HOSN CENTENERO?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA


Vector de Mujer creado por vectorjuice – www.freepik.es

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella