Blog barnaclínic


18 juliol, 2023

El quiròfan de neurocirurgia incorpora un nou equip d’angiografia/ TAC

El quiròfan integrat de neurocirurgia ha estat renovat recentment per continuar oferint l’última i millor tecnologia en imatge intraoperatòria. En aquest cas, s’ha incorporat a les instal·lacions un equip d’angiografia/tomografia computaritzada (TC), una nova eina que permet continuar millorant tant la seguretat del pacient com l’eficiència de les intervencions i que ha estat adquirida gràcies a fons de la Unió Europea a través del Pla d’Inversions a Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT). Gràcies a aquest nou equipament, el quiròfan integrat de neurocirurgia millora notablement les seves prestacions i augmenta així la seva qualitat assistencial. “Amb el nou angiograma aconseguim, per una banda, millorar la seguretat dels pacients durant les intervencions i minimitzem el risc de complicacions, i de l’altra aconseguim ser més eficaços. Tot això té un impacte directe al pacient”, explica el Dr. Joaquim Enseñat, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Clínic i neurocirurgià de barnaclinic+.

Joaquim Enseñat

“Amb el nou angiograma aconseguim, per una banda, millorar la seguretat dels pacients durant les intervencions i minimitzem el risc de complicacions, i de l’altra aconseguim ser més eficaços. Tot això té un impacte directe al pacient”

Dr. Joaquim Enseñat, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Clínic i neurocirurgià de barnaclinic+

En quines intervencions s’utilitzarà el nou angiògraf/tomografia computaritzada?

Un angiògraf /TC és una eina important en el camp de la neurocirurgia, ja que proporciona informació detallada sobre els vasos sanguinis al cervell i al sistema nerviós central. Algunes de les aplicacions clau en neurocirurgia són les següents:

  1. Tractament de malformacions vasculars: L’angiograma permet identificar malformacions arteriovenoses (MAV), aneurismes cerebrals, fístules arteriovenoses i altres anomalies vasculars al cervell. Aquestes imatges proporcionen una visió clara de la ubicació, la mida i la forma de les malformacions, cosa que ajuda els neurocirurgians a planificar i realitzar intervencions quirúrgiques que es poden o no combinar amb procediments mixtos d’angiorradiologia.
  2. Cirurgia de columna: Aquest sistema d’escòpia/TAC ens permet fer imatges 3D de la columna, guiant-nos on col·locar els cargols en els procediments de cirurgia instrumentada de columna. Això millor els resultats i disminueix la reintevencions i complicacions de les cirurgies esmentades.
  3. Avaluació postoperatòria: Després d’una intervenció quirúrgica, l’angiograma per TC es pot fer servir per avaluar l’efectivitat de la cirurgia i verificar si s’ha eliminat completament una malformació vascular o un aneurisma. A més, pot ajudar a detectar qualsevol complicació o sagnat postoperatori.

Equipament d’avantguarda

Aquesta nova incorporació d‟un angiograma per TC és una mostra més de la preocupació del Grup Hospital Clínic per mantenir la seva aposta per la innovació tecnològica. “Aquesta és només una eina més de les que disposem al nostre quiròfan. També hi disposem de moltes altres eines que ens ajuden i que serveixen perquè puguem tractar un ampli conjunt de patologies”, afegeix el Dr. Enseñat.

Així, altres eines que destaquen són la plataforma robòtica de visualització per a neurocirurgia, que incorpora diferents funcionalitats que faciliten un posicionament intel·ligent del cirurgià, redueixen els moviments manuals i permeten una millor visualització de la zona del cervell que s’opera, i l’ecògraf intraoperatori, que permet dur a terme intervencions de gran complexitat amb tècniques mínimament invasives.

“Tot al final són un conjunt de mesures destinades a millorar la seguretat dels pacients, minimitzant els riscos i les complicacions. És d’agrair l’esforç de l’hospital per facilitar-nos una tecnologia capdavantera com la que tenim en aquest quiròfan i que ens mantenen a l’avantguarda de la neurocirurgia”, conclou el Dr. Enseñat.

Joaquim Enseñat

“Tot al final són un conjunt de mesures destinades a millorar la seguretat dels pacients, minimitzant els riscos i les complicacions. És d’agrair l’esforç de l’hospital per facilitar-nos una tecnologia capdavantera com la que tenim en aquest quiròfan i que ens mantenen a l’avantguarda de la neurocirurgia”

Dr. Joaquim Enseñat

 


VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE AQUESTA TÈCNICA O DESITGES CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS EXPERTS A NEUROCIRURGIA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella