Blog barnaclínic


14 setembre, 2021

Neix el Clínic Eye Training Center, un model d’excel·lència en formació oftalmològica

Clinic Eye Training Center

El Grup Hospital Clínic acaba de posar en marxa un nou projecte: el Clínic Eye Training Center (CETC). Emmarcat dins de la nova àrea quirúrgica d’Oftalmologia, al recinte de la Maternitat, el CETC neix amb l’objectiu de crear un model d’excel·lència en formació oftalmològica i desenvolupar al mateix temps projectes d’innovació. Es tracta d’una àrea capdavantera de formació en cirurgia i és el primer projecte d’entrenament pràctic en Oftalmologia en un centre públic d’Europa.

Què és el Clínic Eye Training Center (CETC)?

En les seves instal·lacions el CETC compta amb un espai de cirurgia ocular experimental i simulació, que està connectat tant físicament com digital amb la nova àrea quirúrgica així com amb les consultes externes de l’Institut Clínic d’Oftalmologia. S’espera poder formar en aquest nou espai a prop de 500 persones cada any, entre alumnes de grau de Medicina i Bioenginyeria, metges MIR i oftalmòlegs. “A través d’aquest nou centre, el nostre objectiu és el de facilitar una formació integral en Oftalmologia. Hem nascut amb una clara vocació de formació en diferents activitats, tant quirúrgiques com no quirúrgiques “, explica el Dr. Alfredo Adán, director de l’Institut Clínic d’Oftalmologia i oftalmòleg de barnaclínic+.

Dr. Alfredo Adán“A través d’aquest nou centre, el nostre objectiu és el de facilitar una formació integral en Oftalmologia. Hem nascut amb una clara vocació de formació en diferents activitats, tant quirúrgiques com no quirúrgiques”

Dr. Alfredo Adán, director de l’Institut Clínic d’Oftalmologia i oftalmòleg de barnaclínic+

 

Noves instal·lacions i tecnologia innovadora

El CETC disposa d’una aula de formació i de dos laboratoris. El primer, conegut com Dry Lab, és un laboratori de simulació que permet donar a conèixer les diferents plataformes quirúrgiques i diagnòstiques i en ell els alumnes poden adquirir tant competències bàsiques com quirúrgiques. El segon laboratori, amb el nom de Wet Lab, és un espai de cirurgia experimental, en el qual es proporciona formació sobre cirurgia de cataracta, retina, còrnia, glaucoma i cirurgia oculoplàstica.

Aquestes instal·lacions, juntament amb tota la nova àrea quirúrgica, suposa una superfície de 1.000 m2. A més de les instal·lacions del Clínic Eye Training Center, la nova àrea compta amb quatre quiròfans que li permeten atendre prop de 30 intervencions diàries. Disposa a més de la tecnologia més puntera i innovadora, gràcies a la qual és possible realitzar tot tipus d’operacions. Des cirurgia refractiva gràcies a un nou sistema de làser, intervencions de cataracta amb tecnologia làser de femtosegon, fins implants intraoculars amb nous materials i dissenys, així com cirurgia microincisional de retina, entre moltes altres intervencions.

El fet que l’àrea de formació i el bloc quirúrgic estiguin junts permetrà als alumnes, a més de fer pràctiques, veure en directe alguna de les 40 operacions oftalmològiques diàries que es realitzen. També hi haurà intercomunicació amb consultes externes, on es realitzen més de 200 visites cada dia. Per a la construcció d’aquesta nova àrea, l’Institut Clínic d’Oftalmologia compta amb el finançament de Fons FEDER a través del projecte MOOMA (Model organitzatiu Oftalmològic Marc).

Projecte de formació solidari

Gràcies a la creació d’aquest espai també s’oferirà docència a professionals de països del Tercer Món mitjançant el programa de cooperació Learn for Sight. A través d’aquest programa es facilitarà l’accés a l’oferta formativa i als recursos de el Grup Hospital Clínic a aquests especialistes perquè, un cop formats, puguin posar en pràctica els coneixements i aprenentatges adquirits en els seus països d’origen.

FOTO: Hospital Clínic de Barcelona


¿DESEA CONTACTAR CON EL SERVICIO DE OFTALMOLOGÍA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella