Blog de Cardiología y Cirugía Vascular

Programar visita

Blog de Cardiología y Cirugía Vascular

@barnaclinic

4 abril, 2019

Quins beneficis ofereix la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva?

Cirugía Cardiovascular Mínimamente Invasiva

POST DEL DR. DANIEL PEREDA

La reducció de l’agressió quirúrgica té múltiples beneficis, ja que ens permet aconseguir els mateixos objectius de la cirurgia convencional causant menys dany al pacient. Fa uns dies, vam parlar en concret de la cirurgia Port Access i, ja llavors, vam dir que es tracta d’una tècnica molt menys traumàtica. Vegem altres beneficis de la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva

BENEFICIS DE LA CIRURGIA CARDIOVASCULAR MÍNIMAMENT INVASIVA

De les tècniques mínimament invasives en cirurgia cardiovascular hem destacat, sobretot, que es causa menys mal al pacient. No obstant això, aquest tipus d’intervencions ofereixen també altres beneficis:

1. Recuperació més ràpida

Els pacients intervinguts amb cirurgia mínimament invasiva poden tornar a reprendre les seves activitats normals amb molta més rapidesa. Principalment, gràcies al fet que, amb la cirurgia Port Access, s’evita l’esternotomia (la fractura o divisió longitudinal de tot l’estern) que, com qualsevol fractura, causa molèsties i requereix setmanes per cicatritzar.

2. Menor dolor postoperatori

En evitar fracturar l’estèrnum i, per tant, practicar una incisió molt més petita, el postoperatori serà molt menys dolorós.

3. Millor funció respiratòria després de la cirurgia

En no distorsionar l’estructura del tòrax i causar menys dolor, els pacients recuperen la funció respiratòria més ràpidament. Després de l’operació, són capaços de tossir i expectorar amb normalitat i això es tradueix en menys temps de connexió al respirador i menys complicacions respiratòries (pneumònies , atelèctasis, etc.). De fet, la majoria dels pacients que operem d’aquesta forma són “extubats” al quiròfan, immediatament després de completar el procediment.

4. Menors pèrdues sanguínies

La mínima invasió i la reducció de la incisió comporten menys pèrdues de sang, el que es tradueix en menys anèmia i una menor necessitat de transfusions.

5. Estada hospitalària més curta

Tot l’anterior es tradueix una reducció considerable del temps d’hospitalització. Sobretot, s’aconsegueix reduir el temps en la unitat de cures intensives.

6. Resultat estètic insuperable (cicatriu gairebé invisible)

Finalment i també molt important, amb la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva aconseguim un resultat estètic impossible d’aconseguir amb tècniques quirúrgiques convencionals. Les cicatrius són pràcticament invisibles en alguns casos, especialment en dones. Recentment, hem començat a oferir aquest tipus d’intervencions accedint a través d’una petita incisió al voltant de l’arèola (el mugró), completament invisible després de la intervenció – veure foto que il·lustra el post -.

Dr. Daniel Pereda

“Amb la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva vam aconseguir un resultat estètic impossible d’aconseguir amb tècniques quirúrgiques convencionals”

Dr. Daniel Pereda

LES TÈCNIQUES MÍNIMAMENT INVASIVES EN CIRURGIA CARDIOVASCULAR TENEN ALGUNA CONTRAINDICACIÓ?

La cirurgia cardiovascular mínimament invasiva té alguna contraindicació. Per a alguns pacients, aquest tipus de cirurgia no és la millor opció i se’ls recomana realitzar una intervenció convencional a través de l’estèrnum.

Algunes de les contraindicacions són:

Per aquest motiu en l’avaluació preoperatòria de tots els nostres pacients realitzar una sèrie de proves que ens permeten descartar aquestes situacions i assegurar la màxima seguretat per al pacient.


VOL CONTACTAR AMB EL DR. DANIEL PEREDA?

DEMANAR CITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella