Blog barnaclínic


25 maig, 2021

barnaclínic+ incorpora un nou sistema de làser per a cirurgia refractiva

Cirugía Refractiva con láser

La cirurgia refractiva amb làser és una de les opcions més conegudes i comunament realitzades per corregir problemes de visió i pot ser una alternativa a l’ús d’ulleres o lents de contacte. Ara, el servei d’Oftalmologia de barnaclínic+, per dur a terme aquest tipus d’intervencions ha incorporat a les seves instal·lacions un nou sistema de dos tipus de làser: el làser de femtosegon per fer un tall precís en forma de finestra a la còrnia – la part transparent en forma de cúpula de la part anterior de l’ull – i el làser excímer per modificar la seva curvatura.

Gràcies al nou equip serà possible dur a terme dos procediments quirúrgics. D’una banda, la tècnica coneguda com FEMTO-LASIK (les sigles en anglès de queratomileusi in situ assistida per làser) i per un altre la PRK (sigles en anglès de queratectomia fotorefractiva). “Gràcies a aquestes tècniques podrem corregir tant miopia com hipermetropia o astigmatisme. Es tracten totes elles de patologies en les que hi ha una malformació en la longitud del globus ocular o a la forma de la corba que amb el làser és possible corregir”, explica el Dr. Jorge Peraza, oftalmòleg expert en cirurgia refractiva de barnaclínic+.

En els ulls amb visió normal, la còrnia enfoca la llum amb precisió sobre la retina a la part posterior de l’ull. Però amb miopia, hipermetropia o astigmatisme, la llum s’enfoca incorrectament, el que resulta en una visió borrosa. “Les ulleres o lents de contacte poden corregir aquesta visió, però canviant la forma de la còrnia artificialment mitjançant cirurgia refractiva amb làser aconseguim que aquesta reparació sigui duradora i no es depengui d’ajudes externes, de manera que el pacient guanya en molta comoditat”, continua explicant el Dr. Peraza.

Dr. Jorge Peraza“Les ulleres o lents de contacte poden corregir aquesta visió, però canviant la forma de la còrnia artificialment mitjançant cirurgia refractiva amb làser aconseguim que aquesta reparació sigui duradora i no es depengui d’ajudes externes, de manera que el pacient guanya en molta comoditat”

Dr. Jorge Perazaoftalmòleg expert en cirurgia refractiva de barnaclínic+

La cirurgia refractiva amb làser, una operació de precisió

Després d’una primera visita a l’oftalmòleg, s’avaluarà la graduació actual del pacient, així com el seu estat de salut ocular i es durà a terme un examen per determinar els paràmetres principals de la còrnia. Amb aquesta informació és com es decideix quina de les dues tècniques de cirurgia refractiva amb làser es durà a terme.

En el cas de la tècnica quirúrgica FEMTO-LASIK, mitjançant un primer làser de femtosegonel làser més precís que existeix en la cirurgia ocular actual i que treballa en mil bilionèsimes fraccions de segon reproduint amb exactitud les microincisions prèviament dissenyades pel cirurgià a l’ordinador, permetent patrons tridimensionals molt precisos- es fa una mena de finestra a la part anterior de la còrnia. Per això es fa servir una llum infraroja que s’enfoca en la còrnia i es genera una partícula de gas microscòpica que separa el teixit de la còrnia de manera molt exacta del seu entorn, cosa que es coneix com fotodisrupció.

Posteriorment, a través de la finestra que s’ha creat amb el làser de femtosegon i mitjançant un segon làser excímer -un aparell d’última generació que incorpora la tecnologia més avançada i que genera una llum ultraviolada, invisible i freda que, en comptes de tallar o cremar, crea suficient energia com per separar les molècules dels teixits- es modifica la curvatura de la còrnia, eliminant per tant el defecte refractiu, i es reposa la finestra que es va fer amb el primer làser en la seva posició inicial.

No obstant això, en alguns pacients no és possible dur a terme aquesta tècnica FEMTO-LASIK, a causa que la seva còrnia és fina. En aquests casos s’empra la tècnica quirúrgica PRK. S’hi retira la capa més superficial de la còrnia, coneguda com epiteli, i es modifica la curvatura corneal amb el làser excímer. Posteriorment, es col·loca una lent de contacte fins que torna a créixer l’epiteli cobrint la superfície corneal modificada.

Tant la LASIK com la PRK són intervencions ambulatòries, indolores i d’una curta durada, d’entre 10 i 15 minuts. Per dur-les a terme només cal una anestèsia tòpica, administrada prèviament en forma de gotes. Després de la intervenció la visió del pacient serà borrosa, però a l’endemà de l’operació la visió ja sol ser bastant bona per dur a terme una vida normal, millorant en els dies successius. “Cal fer així i una visita entre les primeres 24 i 48 hores per fer un control i un bon seguiment del postoperatori”, afegeix el Dr. Peraza.

Tant la LASIK com la PRK són intervencions ambulatòries, indolores i d’una curta durada d’entre 10 i 15 minuts. Per dur a terme aquest tipus de cirurgia refractiva amb làser només cal una anestèsia tòpica, administrada prèviament en forma de gotes.

Problemes amb la visió, cada vegada més freqüents

La vista és un dels nostres principals sentits. L’ull humà és un màquina de precisió i qualsevol petit defecte en ell implica diferents problemes en la correcta formació d’imatges. Tant és així que es considera que a Espanya prop de el 80% dels majors de 18 anys té algun problema que afecta la seva visió.

La presbícia, associada amb l’envelliment, és la principal, però la miopia o l’astigmatisme també són molt prevalents, sent el segon i tercer problema de la visió més comuns al nostre país. Especialment preocupant és la tendència a l’alça de la incidència de la miopia.

En els últims anys a nivell mundial s’ha vist com s’ha anat incrementant de manera gradual i progressiva la incidència de la miopia. Alguns estudis consideren que per a l’any 2050 el 50% de la població mundial serà miop. En aquesta pandèmia de la miopia ha factors genètics, però també conductuals i d’estil de vida.

El major temps dedicat a mirar pantalles, la inadequada il·luminació o la manca d’activitat a l’aire lliure són alguns dels factors als quals s’apunta en aquest increment de la miopia. A Espanya les dades no són molt diferents. Diferents estudis assenyalen com fins 6 de cada 10 joves entre 17 i 27 anys són miops i només 1 de cada 4 té una bona visió.

Fins fa poc no existia cap tractament curatiu i l’única opció per combatre la miopia era l’ús d’ulleres graduades o lents de contacte. Amb el desenvolupament de la tecnologia en els últims anys, l’opció de la cirurgia refractiva amb làser està guanyant importància. Una operació cada vegada més senzilla i amb resultats molt satisfactoris pot ser la solució definitiva per a la miopia i són més les persones que es decanten per aquesta aquesta solució.

Ara, amb el nou equip per fer cirurgia refractiva amb làser, barnaclínic+ posa a disposició de tots els seus pacients aquesta opció.

 


OBRE ELS ULLS, TREU-TE LES ULLERES!

CIRURGIA REFRACTIVA AMB LÀSER PER MIOPIA, ASTIGMATISME I HIPERMETROPIA

DEMANAR CITA SENSE COMPROMÍS  | SOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella