Blog de Patología de la pared abdominal

Programar visita

Blog de Patología de la pared abdominal

@barnaclinic

10 January, 2019

Dolor postoperatori crònic després de cirurgia d’hèrnia inguinal

Dolor postoperatorio crónico

POST DEL DR. JUAN JOSÉ ESPERT

El dolor postoperatori crònic després d’una cirurgia de l’hèrnia inguinal (inguinodinia) és una entitat complexa de la qual l’origen, en molts casos, és difícil de diagnosticar. No obstant això, s’ha de tenir molt en compte, ja que la seva freqüència és més gran que la d’una recidiva (que torni a aparèixer l’hèrnia).

CAUSES DEL DOLOR POSTOPERATORI CRÒNIC

Els factors que afavoreixen l’aparició del dolor postoperatori crònic després d’una cirurgia de l’hèrnia inguinal són dos: la col·locació d’una malla sintètica i l’efecte inflamatori que això desencadena, i la possible lesió dels nervis sensitius que passen per aquesta regió anatòmica.

“Els factors que afavoreixen l’aparició del dolor postoperatori crònic després d’una cirurgia de l’hèrnia inguinal són: la colacación de la malla i / o la lesió dels nervis sensitius de la regió”

Dr. Juan José Espert

TIPUS DE DOLOR POSTOPERATORI CRÒNIC DESPRÉS DE CIRURGIA DE L’HÈRNIA INGUINAL

El dolor postoperatori crònic després cirurgia de l’hèrnia inguinal o inguinodinia postherniorrafia, es pot dividir en dos tipus: el dolor nociceptiu i el dolor neuropàtic.

Dolor nociceptivu

El dolor nociceptiu es deu a la pròpia dissecció quirúrgica ia la inflamació que això provoca. A més la col·locació d’una malla (cos estrany) provoca un augment del procés inflamatori a la zona operada.

Dolor neuropàtic

El dolor neuropàtic es deu a la lesió directa de nervis sensitius. Això pot passar per una secció del nervi, pel atrapament del nervi per la malla, i per una lesió al cosir la malla en atrapar un dels nervis.

COM PREVENIR EL DOLOR POSTOPERATORI CRÒNIC?

Prevenir el dolor nociceptiu

La prevenció del dolor nociceptiu passa per realitzar la menor dissecció (agressió quirúrgica) possible, utilitzar malles cada vegada més “lleugeres” (menys material sintètic), i infiltrar amb anestèsic local la ferida en acabar la intervenció.

Prevenir el dolor neuropàtic

Per prevenir el dolor neuropàtic és necessari protegir els nervis, no seccionar, i evitar la fixació de la malla quirúrgica amb punts o altres mecanismes, utilitzant coles sintètiques o malles autofixables.

TRACTAMENT DEL DOLOR POSTOPERATORI CRÒNIC DESPRÉS DE CIRURGIA DE L’HÈRNIA INGUINAL

El dolor postoperatori es cronifica en entre el 6 i el 8% dels pacients. Un cop s’arriba a aquest punt, hi ha un protocol de tractament que va del control del dolor, a la intervenció per corregir les causes. Aquest tractament, comença amb analgèsics orals per controlar la intensitat del dolor, continua amb infiltracions, tractament amb ones i, en casos extrems, es pot arribar a necessitar la realització d’una cirurgia sobre els nervis implicats o per retirar de la malla quirúrgica.


VOL CONTACTAR AMB EL DR. JUAN JOSÉ ESPERT?

DEMANAR CITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella