Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

Programar visita

Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

@barnaclinic

6 setembre, 2021

Tractament del càncer adaptat a cada fase

El càncer és una de les principals causes de mortalitat en l’home. Als països més desenvolupats la seva incidència està en augment, conseqüència entre altres coses de l’augment de l’esperança de vida. En alguns països ja està superant als accidents cardiovasculars com a principal causa de mort. Per això, en les últimes dècades s’està fent un gran esforç en el camp de la investigació que permeti el desenvolupament de nous tractaments del càncer que ajudin a curar aquesta malaltia.

Tractament de el càncer: medicina de precisió i personalitzada

Això ha permès diversificar en gran mesura l’arsenal terapèutic per al càncer i fer possible que els pacients disposin de diferents alternatives per a afrontar la seva malaltia, progressant en el que es coneix com a medicina de precisió i la medicina personalitzada. Es tracta de buscar el tractament del càncer amb el qual cada pacient obtingui el màxim benefici, entenent que parlem d’una malaltia molt heterogènia i que cada pacient respon de maneres diferents.

Què és la medicina de precisió i quin és el futur de l’oncologia?

Quin tractament del càncer escollir depenent de la fase?

A l’hora d’escollir quin tipus de tractament del càncer és el més adequat, un dels criteris importants és la fase de desenvolupament en què es troba el càncer. El càncer té tres fases: local, localment avançat i disseminat. En cada cas s’opta per diferents estratègies de tractament del càncer, com explica el Dr. Juan José Grau de Castro, cap de secció de l’Hospital Clínic de Barcelona, consultor d’Oncologia Mèdica a barnaclínic+ i investigador de la Universitat de Barcelona – IDIBAPS.

“Davant de tumors locals s’ofereixen tractaments locals, com la cirurgia i la radioteràpia. Quan estem davant d’un càncer localment avançat s’opta per tractaments multidisciplinaris, que combinen cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia i nous fàrmacs, que encara es pot curar però que és difícil. En els càncers disseminats s’ofereixen els tractaments pal·liatius, que busquen allargar la vida i millorar la qualitat de vida dels pacients”, explica el Dr. Juan José Grau de Castro, incidint en que en els últims anys s’està començant a curar ja alguns casos de metàstasi.

“Davant de tumors locals s’ofereixen tractaments locals, com la cirurgia i la radioteràpia. Quan estem davant d’un càncer localment avançat s’opta per tractaments multidisciplinaris, que combinen cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia i nous fàrmacs, que encara es pot curar però que és difícil. En els càncers disseminats s’ofereixen els tractaments pal·liatius, que busquen allargar la vida i millorar la qualitat de vida dels pacients”

Dr. Juan José Grau de Castro, cap de secció de l’Hospital Clínic de Barcelona, consultor d’Oncologia Mèdica a barnaclínic+ i investigador de la Universitat de Barcelona – IDIBAPS.

Present i futur del tractament del càncer

D’aquesta manera, els metges disposen ara també d’alternatives diferents per abordar el càncer, que se sumen a la clàssica quimioteràpia, que no ha deixat d’evolucionar per oferir cada vegada millors fàrmacs. Però ara es disposa també d’agents anti-diana, per proteïnes específiques de les cèl·lules tumorals, que permeten preservar millor les cèl·lules sanes, o de la immunoteràpia, el gran avanç dels últims anys en què s’utilitza el propi sistema immunitari del pacient per a combatre el càncer i que està millorant la seva supervivència amb molt bona qualitat de vida.



VOLS CONTACTAR AMB EL DR. JUAN JOSÉ GRAU DE CASTRO O VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL TRACTAMENT DEL CÀNCER?

DEMANAR CITA| SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella