Blog de Women's Health

Programar visita

Blog de Women's Health

@barnaclinic

14 maig, 2019

Què és el mioma uterí, en què consisteix el seu tractament i en quins casos és recomanable la cirurgia?

El mioma uterí és una patologia ginecològica benigna en la qual, el teixit muscular llis uterí (miometri), forma una mena de “cabdells” a l’úter. És el tumor benigne més freqüent de l’espècie humana i la tumoració pèlvica més habitual en dones en edat reproductiva. Es tracta, a més, d’una de les patologies més freqüents en ginecologia.

Dra. Meritxell Gracia - ginecología

“El mioma uterí és el tumor benigne més freqüent en dones en edat reproductiva i constitueix una de les patologies més freqüents en ginecologia

Dra. Meritxell Gracia

SÍMPTOMES DEL MIOMA UTERÍ

La major part dels miomes són asimptomàtics i detectats de manera casual. Poden donar símptomes en el 25-50% dels casos en forma de: sagnat, dolor, compressió i problemes de fertilitat.

Així doncs, els principals símptomes del mioma uterí són:

TRACTAMENT DEL MIOMA UTERÍ

El mioma uterí es tracta a dos nivells: seguint un tractament mèdic o amb cirurgia.

QUAN ÉS RECOMANABLE LA CIRURGIA?

La cirurgia del mioma uterí és recomanable, sobretot, quan la pacient presenta simptomatologia. Així mateix, si la presència del mioma ocasiona molèsties o si està relacionat amb la seva infertilitat.

En el nostre centre prioritzem l’ús de cirurgia mínimament invasiva per al tractament del mioma uterí. En la majoria de casos, i sempre que sigui possible, per via vaginal o laparoscòpica. L‘ús de tècniques amb menor invasivitat, ofereix una millor recuperació i una menor taxa de complicacions.

Dra. Blanca Gil

“El tractament quirúrgic del mioma uterí està indicat quan la seva presència provoca símptomes o molèsties a la pacient, o si està relacionat amb la seva infertilitat. En aquests casos, està es recomana la cirurgia, prioritzant la via mínimament invasiva”

Dra. Blanca Gil


VOL CONTACTAR AMB GINECOLOGIA BARNACLÍNIC+?

DEMANAR CITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella