Gender Identity Blog

Gender Identity Blog

12 d'abril de 2024

Preparació de la cirurgia de confirmació de gènere: Recomanacions abans de la cirurgia transgènere

Preparación cirugía transgénero

A barnaclínic+, entenem la importància i el valor de fer el pas cap a la cirurgia de confirmació de gènere. Com a part essencial d’aquest procés, volem assegurar-li que estem aquí per oferir-li la millor atenció i suport en cada etapa del seu viatge. Abans de la cirurgia de confirmació de gènere, és fonamental una adequada preparació de la cirurgia transgènere per garantir una experiència còmoda, segura i exitosa. Per això, hem recopilat una sèrie de consells i recomanacions que l’ajudaran a preparar-se adequadament per a la cirurgia i a cuidar-se durant el procés de recuperació. El nostre compromís és el seu benestar, tant físic com emocional, i ens esforcem per proporcionar-li la millor atenció mèdica i emocional en aquesta fase crucial de la seva vida. En aquest primer article del nostre blog, li proporcionarem informació detallada sobre la preparació necessària abans de la cirurgia d’afirmació de gènere, destacant la importància de seguir aquests passos per assegurar resultats òptims. Estem sempre aquí per respondre a qualsevol pregunta o inquietud que pugui sorgir en el camí.

Preparació de la cirurgia transgènere 

4-6 setmanes abans de la intervenció – DEIXAR DE FUMAR

Quan deixar de fumar?

La durada recomanada per a deixar de fumar abans de la cirurgia transgènere pot variar segons el procediment quirúrgic i els factors de salut individuals. En general, recomanem als pacients que deixen de fumar durant un mínim de quatre a sis setmanes abans de la cirurgia de confirmació de gènere, encara que a algunes persones se’ls poden recomanar períodes més llargs per deixar de fumar. Com més temps pugui deixar de fumar abans de la cirurgia, millor, ja que li dóna al seu cos més temps per recuperar-se i redueix els riscos associats.

Per què deixar de fumar abans de la cirurgia de confirmació de gènere?

Fumar s’associa amb un major risc de complicacions quirúrgiques, com ara infeccions, retard en la cicatrització de ferides i mala cicatrització. La nicotina i altres substàncies químiques dels cigarrets poden contraure els vasos sanguinis, reduint el flux sanguini als teixits, la qual cosa perjudica la capacitat del cos per guarir-se.

Fumar pot frenar els processos de curació naturals del cos, la qual cosa pot provocar temps de recuperació més llargs i un major risc de complicacions postoperatoris després de la cirurgia de confirmació de gènere. La nicotina i altres toxines del tabac poden interferir en la producció de col·lagen i reduir la capacitat del cos per formar cicatrius fortes i saludables. Això pot afectar el resultat cosmètic de la cirurgia transgènere.

Fumar pot afectar la forma en què el cos metabolitza l’anestèsia, la qual cosa podria provocar complicacions durant i després de la cirurgia d’afirmació de gènere.

3 setmanes abans de la intervenció – ATURAR LA TERÀPIA HORMONAL

Per què discontinuar la teràpia hormonal abans de la cirurgia de confirmació de gènere?

La teràpia hormonal pot afectar la coagulació sanguínia i augmentar el risc de coàguls sanguinis. Suspendre temporalla teràpia hormonal abans de la cirurgia transgènere ajuda a reduir aquest risc, ja que els factors de coagulació sanguínia tendeixen a tornar als nivells inicials.

Els cirurgians prefereixen realitzar la cirurgia de confirmació de gènere quan el cos del pacient es troba en un estat més estable i previsible. La teràpia hormonal pot afectar la densitat del teixit i el flux sanguini, la qual cosa pot fer que la cirurgia sigui més desafiadora. En suspen​​​​​​​d​​​​​​​re la teràpia hormonal abans de la cirurgia transgènere, els cirurgians poden treballar amb teixits que estan més a prop del seu estat natural.

La teràpia hormonal pot provocar un augment de la inflamació del teixit i la formació de hematomes, la qual cosa pot afectar els resultats quirúrgics i el procés de recuperació. Deixar de prendre hormones pot ajudar a minimitzar aquests efectes.

La interrupció de la teràpia hormonal permet una avaluació més precisa de la seva salut inicial, la qual cosa és essencial perquè l’equip quirúrgic planifiqui i executi el procediment de manera segura.

Curació millorada: Després de la cirurgia d’afirmació de gènere, el cos necessita curar-se i suspendre la teràpia hormonal durant un període abans de la cirurgia transgènere pot promoure una millor curació i recuperació. La teràpia hormonal pot interferir potencialment amb els processos de curació naturals del cos.

48h abans de la intervenció – FER LA PREPARACIÓ INTESTINAL

Per què dur a terme una preparació intestinal abans de la cirurgia de confirmació de gènere?

La combinació de restriccions dietètiques i laxants buida eficaçment els intestins de residus sòlids i minimitza la presència de matèria fecal durant la cirurgia transgènere. Això ajuda a crear un camp quirúrgic estèril, redueix el risc de contaminació i promou un resultat quirúrgic més segur i exitós.

Les bactèries intestinals poden causar infeccions quan entren en contacte amb incisions quirúrgiques o amb les estructures genitals acabades de crear. Al netejar els intestins abans de la cirurgia de confirmació de gènere, es minimitza el risc d’infecció.

L’equip quirúrgic té com a objectiu mantenir un ambient estèril a la sala d’operacions. Una preparació intestinal minuciosa durant la preparació de la cirurgia d’afirmació de gènere ajuda a reduir el risc de contaminació amb matèria fecal durant la cirurgia, la qual cosa pot provocar infeccions postoperatoris greus.

Minimitzar el risc d’infeccions postoperatoris pot contribuir a un procés de recuperació més ràpid i sense complicacions per al pacient. Les infeccions poden provocar complicacions que poden allargar el temps de recuperació.

Un camp quirúrgic net pot ajudar a assolir millors resultats cosmètics, ja que redueix la probabilitat de complicacions que podrien afectar l’aparença i funció dels genitals acabats de construir.

¿VOLS SABER COM FER LA PREPARACIÓ INTESTINAL AMB CITRAFEET® ABANS DE LA VAGINOPLÀSTIA?

DESCARREGA LA NOSTRA GUIA (EN CASTELLÀ)

Entre 48 i 24h abans de la intervenció – SEGUIR LA DIETA INDICADA

Durant els dos dies abans de la cirurgia de confirmació de gènere hauràs de seguir una dieta controlada, mentre portes a terme la preparació intestinal amb Citrafleet®. En aquest sentit, durant les 48h anteriors a la cirurgia transgènere a la qual et vagis a sotmetre pots menjar aliments proteics i carbohidrats, en canvi, no podràs ingerir ni fibres ni greixos de cap tipus. D’altra banda, durant les 24h anteriors a la intervenció d’afirmació de gènere, hauràs de seguir una dieta estrictament líquida.

¿VOLS SABER LA DIETA DE PREPARACIÓ DE LA CIRURGIA TRANSGÈNERE?

DESCARREGA LA NOSTRA GUIA (EN CASTELLÀ)

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella