Gender Identity Blog

Gender Identity Blog

15 de febrer de 2024

Dilatadors Vaginals: Com fer-los servir després d’una vaginoplàstia

Dilatadores vaginales tras vaginoplastia

La cirurgia transgènere és un pas crucial en el viatge de moltes persones transgènere cap a l’alienació del seu cos amb la seva identitat de gènere. Després de sotmetre’s a una vaginoplastia, el cura postoperatori adequat és essencial per garantir una recuperació òptima i la funcionalitat dels resultats obtinguts. En aquest article, explorarem el paper fonamental que juguen els dilatadors vaginals en aquest procés, respondrem preguntes comunes i destacarem els beneficis del seu ús adequat.

Què són els dilatadors vaginals?

Els dilatadors vaginals són instruments dissenyats per mantenir la patència vaginal després d’una vaginoplastia. Estan disponibles en una varietat de materials, sent els dilatadors vaginals de silicona una opció popular a causa de la seva durabilitat i flexibilitat.
Com usar els dilatadors vaginals de PYREX?

Recomanem l’ús de dilatadors vaginals de PYREX, un material similar al vidre, ja que aporten duresa i rigidesa. Una fermeza i rigidesa que, per exemple, els dilatadors vaginals de silicona no poden oferir. A més a més, els dilatadors en PYREX es poden escalfar en aigua per facilitar-ne l’ús, a més de ser un material totalment higiènic. L’ús adequat dels dilatadors vaginals és fonamental per garantir resultats positius i evitar complicacions.

“Els dilatadors vaginals de PYREX ofereixen duresa i rigidesa. L’ús adequat dels dilatadors vaginals és fonamental per garantir resultats positius i evitar complicacions”

Aquí teniu unes indicacions pas a pas per entendre com usar els dilatadors vaginals:

  1. Preparació: Abans de començar, assegureu-vos que el dilatador estigui net i esterilitzat. Apliqueu una quantitat generosa de lubricant a base d’aigua al dilatador i a l’entrada vaginal per facilitar la inserció.
  2. Inserció: Comenceu amb el dilatador vaginal més prim, deslitzant-lo suavement en la vagina fins arribar a la profunditat desitjada. Mantingueu el dilatador en el seu lloc durant el temps recomanat pel vostre cirurgià o professional mèdic.
  3. Duració i Freqüència: La dilatació vaginal s’ha de realitzar diverses vegades al dia, seguint les instruccions específiques del vostre metge. Cada sessió sol durar entre 20 i 30 minuts, i és important ser constant en la seva aplicació.
  4. Progressió: Amb el temps, podeu avançar a dilatadors de mida més gran a mesura que la vagina s’adapta i es reforça. Seguiu les recomanacions del vostre metge sobre quan i com progressar en la mida del dilatador.

Les pacients trans han de dilatar-se per sempre?

Una pregunta comuna entre les persones que han passat per una vaginoplastia és si hauran de dilatar-se de per vida. Si bé cada cas és únic i les recomanacions poden variar segons el pacient i el cirurgià, la dilatació vaginal generalment es recomana de manera continuada durant els primers mesos després de la cirurgia. Amb el temps, és possible que la freqüència i la duració de la dilatació disminueixin, però mantenir una rutina regular de dilatació pot ser beneficiós per prevenir l’estenosi vaginal i mantenir la salut vaginal a llarg termini.

GUIA D’ÚS DELS DILATADORS VAGINALS – CALENDARI DE DILATACIÓ VAGINAL

DESCARREGAR (en castellà)

Efectes Secundaris de l’ús de dilatadors:

És important tenir en compte que, si bé els dilatadors vaginals són una eina important en el procés de recuperació, el seu ús incorrecte o excessiu pot provocar efectes secundaris no desitjats. Alguns efectes secundaris de l’ús de dilatadors vaginals inclouen: molèsties, irritació i fins i tot lesions si s’aplica massa pressió. És crucial seguir les instruccions del seu metge i comunicar-se amb ells si experimenta algun símptoma preocupant.

“Els dilatadors vaginals són una eina fonamental en la recuperació d’una vaginoplastia. Un ús incorrecte o excessiu d’aquests dispositius pot derivar en efectes secundaris de l’ús de dilatadors”

Conclusió: Optimitza la teva recuperació de la vaginoplastia amb els dilatadors vaginals, seguint sempre les indicacions del metge

Els dilatadors vaginals són una eina fonamental en el procés de recuperació després d’una vaginoplastia. En seguir una rutina adequada de dilatació i comunicar-se amb el seu equip mèdic, pot maximitzar els resultats de la seva cirurgia i mantenir una vida vaginal saludable i funcional a llarg termini. Recorda sempre seguir les recomanacions del teu metge i no dubtis a consultar-nos si tens alguna pregunta o inquietud durant el teu procés de recuperació.


Deixa que barnaclínic+ et acompanyi en aquest viatge. Posem a la teva disposició al nostre equip d’experts en cirurgia transgènere a Barcelona.

CONTACTA’NS

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella