Historias barnaclínic+

Programar visita

Historias barnaclínic+

@barnaclinic

20 desembre, 2019

La història del Manuel Alvarado: Diagnòstic i tractament d’una cardiopatia isquèmica

El Sr. Manuel Alvarado té 58 anys, fa unes setmanes va venir de Puebla (Mèxic) i va estar ingressat a barnaclínic+. Li havien detectat una cardiopatia isquèmica i la seva millor opció era venir a Barcelona. Va fer el viatge amb la seva dona, la Sra. Lupita Prosperi d’Alvarado, i, després de la intervenció i una mica de repòs, van aprofitar per visitar Barcelona i la costa espanyola. Ells, al costat dels seus cardiòlegs, els Drs. Omar Gómez Monterrosas i Manel Sabaté, ens expliquen la seva història.

Descobriment de la cardiopatia i la decisió de venir a Barcelona

Com hem dit, al Sr. Alvarado se li va descobrir un problema arterial després de la prova d’esforç d’una revisió habitual a Mèxic. Allà, en Puebla, es va visitar amb el Dr. Omar Gómez Monterrosas que, després d’analitzar el cas, li va diagnosticar una cardiopatia isquèmica. Davant la complexitat de la seva patologia, van decidir consultar amb el Dr. Manel Sabaté, especialista en cardiologia intervencionista de barnaclínic+. El problema a les artèries del cor del Sr. Alvarado requeria estudis de funcionalitat (fisiologia) i, per realitzar-los, necessitaven de l’alta tecnologia que només es troba en hospitals com barnaclinic+.

Així doncs, diverses videoconferències després van concloure que la millor opció per al pacient era venir Barcelona. Per a la família Alvarado va ser una sorpresa i una preocupació. No obstant això, ja en la primera conferència amb el Dr. Sabaté, es van sentir “confiats, recolzats i guiats”, segons afirma la Sra. Prosperi. Es van reunir tota la família i van decidir venir a barnaclínic+ on, segons la dona del pacient: “hi ha la millor tecnologia i les millors instal·lacions i els millors especialistes”.

“Podíem anar a l’hospital amb la millor tecnologia, les millors instal·lacions i els millors especialistes …”

Sra. Lupita Prosperi de Alvarado

Logística del viatge i acollida

La seva arribada es va produir sense problemes i es van acomodar a la sala d’hospitalització. Tota la logística del viatge, els transports i la programació del tractament, el van portar a terme els nostres gestors de pacients. I és que, com explica el Yaser Mohadr, un d’ells, la seva funció és fer “de nexe entre el pacient internacional i barnaclínic+“. És a dir, fan el tramit des de la valoració mèdica fins al seu ingrés a la sala d’hospitalització.

Un cop a la sala, el primer contacte assistencial es realitza amb l’equip d’infermeria. El seu paper, fonamental, ajuda als pacients a sentir-se més segurs, protegits i informats, sobretot aquells que vénen de fora. Per al Sr. Alvarado tot el procés va ser “excel·lent des de l’inici”, i afegeix: “Hem tingut només atencions, amb molta calidesa i respecte. Ens hem sentit com si estiguéssim en família”.

“A barnaclínic+ hem tingut només atencions, amb molta calidesa i respecte. Ens hem sentit com si estiguéssim en família “

Sr. Manuel Alvarado Alvarado

La intervenció, “tot un èxit”

La intervenció es va dur a terme a l’endemà de l’ingrés i, com reconeix el Dr. Sabaté: “tot va anar bé i va ser satisfactori”. Com hem comentat, l’objectiu de la intervenció era identificar si l’obstrucció de l’artèria que patia el Sr. Alvarado era important o no, i produïa una isquèmia. Per a això, es van utilitzar dues tècniques: una d’imatge i una guia de pressió; que mesura el canvi de pressió en l’obstrucció. El resultat va ser positiu i va confirmar que l’obstrucció no era important, no calia col·locar un dispositiu en l’artèria coronària (Stent coronari).

Seguiment a Mèxic i a distància

Després de la intervenció, el pacient va tornar a l’habitació i, l’endemà, va rebre l’alta. A partir d’ara, el seguiment el farà el Dr. Gómez Monterrosas directament a Mèxic. D’altra banda, el Dr. Sabaté i el pacient podran contactar per videoconferència i portar un seguiment a distància.

Un cop passat tot, la Sra. Prosperi afirma que, a Mèxic, “recomanaré a tothom que vagi a barnaclínic+”. El Sr. Alvarado, per la seva banda, diu que està “recuperat, molt content i molt bé” i es mostra agraït a “les infermeres, els metges, l’equip de sala, els portalliteres … Tots han estat molt amables i cordials”.

La relació barnaclínic+ – Mèxic

El cas del Sr. Alvarado ha estat un èxit. Amb ell s’ha iniciat una col·laboració que facilitarà l’accés als serveis de barnaclínic+ i del Grup Hospital Clínic de Barcelona per als pacients de Mèxic. Una relació que, com afirma el Dr. Sabaté: “els brinda l’oportunitat d’accedir a tractaments i tecnologia d’última generació que ja tenim i que, probablement, trigarà anys a arribar al seu país”.

El Dr. Gómez Monterrosas i el Dr. Sabaté

El Dr. Gómez Monterrosas es va formar com fellow en cardiologia intervencionista a l’Hospital Clínic de Barcelona, entre el 2013 i el 2015. La relació amb el Dr. Manel Sabaté va començar llavors. Una relació que s’ha mantingut en el temps, entre altres coses, gràcies a projectes d’investigació conjunts.

“Aquesta relació dóna l’oportunitat d’accedir a tractaments i tecnologia d’última generació que tenim (a barnaclínic+) i que, probablement, trigarà anys a arribar al seu país”

Dr. Manel Sabaté

Després de la seva formació a Barcelona, el Dr. Gómez va tornar a Mèxic i va pensar en transmetre el que havia après als seus pacients. No només en l’acadèmic, però també i sobretot, en la part assistencial. Com seguia en contacte amb el Dr. Sabaté, es va preguntar com oferir els tractaments i la tecnologia que s’havia trobat a l’Hospital Clínic de Barcelona per als seus pacients a Mèxic. En aquest moment va sorgir la idea i la possibilitat d’establir un acord amb barnaclínic+.

Des de llavors, els pacients de Puebla i de tot Mèxic, a través de barnaclínic+, poden accedir als últims tractaments i tecnologia, a més de professionals experts en el tractament de malalties complexes. Com afirma el Dr. Sabaté: “Una relació que suposa l’oportunitat d’optimitzar el tractament d’aquests pacients, independentment d’on estiguin i d’on vinguin”.


VOL CONTACTAR AMB CARDIOLOGIA BARNACLÍNIC?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella