Blog de Oncología

Programar visita

Blog de Oncología

@barnaclinic

9 January, 2019

Nou test genètic per a detecció de risc de càncer barnaclínic+, diagnòstic precoç i prevenció

Des de fa uns dies, barnaclínic+ ofereix la possibilitat de realitzar un test genètic per detecció de risc de càncer. Es tracta d’una prova de detecció precoç del risc de desenvolupar alguns tipus de càncer i, sobretot, el que es coneix com a càncer hereditari.

Què és el càncer hereditari?

El càncer hereditari és aquell causat per una predisposició hereditària. Fins a un 10% de tots els càncers són hereditaris. Això vol dir que, la mutació de determinats gens es repeteix entre membres de la mateixa família, una alteració que augmenta el risc de desenvolupar tumors.

Dr. Francesc Balaguer

“Fins a un 10% de tots els càncers són hereditaris, la mutació de determinats gens es repeteix entre membres de la mateixa família”

Dr. Francesc Balaguer

Com funciona el test genètic de detecció de risc de càncer?

Per realitzar una prova genètica pel càncer s’extreu una mostra de sang de l’interessat a fi d’obtenir el seu ADN. La seqüència obtinguda es compara amb la seqüència de referència, el que confirma o exclou la presència de la mutació que podria predisposar a desenvolupar un càncer.

Tipus de test genètics

Existeixen dos tipus de test genètic per detecció de risc de càncer:

A qui li pot interessar el test genètic de detecció de risc de càncer?

L’estudi genètic per detecció de risc de càncer pot interessar, d’una banda, a persones sense patologia oncològica que tinguin antecedents familiars de càncer. D’altra banda, també és interessant per a individus amb càncer que tinguin antecedents familiars oncològics, una edat de diagnòstic més jove dels que s’esperaria en la població general, tumors bilaterals o multifocals, més d’un tumor primari o tumors infreqüents o característics.

Li interessa realitzar-se un test genètic per a detecció de risc de càncer?

barnaclínic+ li ofereix la possibilitat de concertar una cita per dur a terme un Test genètic per a detecció de risc de càncer. Un cop feta la seva petició, ens posarem en contacte amb vostè, intentant respectar al màxim les seves preferències.

M’INTERESSA

Com saber si ets un subjecte susceptible de fer-te un test genètic?

Per poder saber si es compleixen els criteris d’estudi, cal que hi hagi una primera visita amb un assessor genètic perquè es pugui valorar bé el risc de càncer. En aquesta visita, es realitzarà una revisió exhaustiva dels antecedents personals i familiars, i s’establirà la probabilitat que pugui tractar-se d’un càncer hereditari.

El test genètic de detecció de risc de càncer a barnaclínic+

barnaclínic+ oferim una atenció integral en el procés de diagnòstic del càncer hereditari per part de professionals d’experiència contrastada. Pel que fa específicament a l’estudi genètic, oferim assessorament genètic complet, amb l’última tecnologia, i la millor interpretació i comunicació dels resultats per part de professionals experts i referents internacionals. La nostra oferta consta d’una visita prèvia i una posterior a l’estudi genètic, a més d’una posterior derivació amb els especialistes indicats depenent dels resultats.

Aleix Prat

“A barnaclínic+ oferim la possibilitat de realitzar un test genètic, que analitza 94 gens associats al càncer hereditari. La seva identificació ens permetrà realitzar mesures preventives”

Dr. Aleix Prat

¿DESITJA MÉS INFORMACIÓ SOBRE L’ESTUDI GENÈTIC DEL RISC DEL CÀNCER BARNACLÍNIC+?

MÉS INFORMACIÓ

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella