Blog barnaclínic


28 març, 2019

Cirurgia Cardiovascular del Clínic realitza dos trasplantaments cardíacs de manera simultània

Trasplantes cardíacos simultáneos

El Servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Clínic de Barcelona, liderat pel Dr. Manuel Castellà, realitza, per primera vegada, dos trasplantaments cardíacs de manera simultània. Tot i que només estava previst un d’ells i que no s’havien realitzat mai dos trasplantaments de cor simultàniament, el resultat de les dues cirurgies ha estat “molt satisfactori”.

UNA SITUACIÓ ÒPTIMA

El dia de la intervenció, s’havia organitzat un equip complet de cirurgia cardiovascular per dur a terme el explantament i l’implant d’un pacient en llista d’espera. En aquell moment, l’Hospital Clínic va rebre l’oferiment d’un donant per a un pacient en urgència 0. El Cap de Servei de Cirurgia Cardiovascular, el Dr. Manuel Castellà, va haver de decidir i mobilitzar un nou equip en 10 minuts. Ara, el mateix Dr. Castellà reconeix que “teníem dubtes, però no volíem ni podíem perdre els cors quan teníem dos pacients en situació òptima per a la cirurgia”.

manel-castella

“Teníem dubtes, però no volíem ni podíem perdre els cors quan teníem dos pacients en situació òptima per a la intervenció”

Dr. Manuel Castellà

EL SEGON EQUIP VA TORNAR VOLUNTÀRIAMENT

Com no es podia retardar cap dels explants, es va mobilitzar un altre equip complet per a l’explantament i l’implant del segon trasplantament cardíac. Els professionals que van realitzar el segon trasplantament no estaven de guàrdia i ja havien acabat el seu torn, van tornar voluntàriament de matinada per a realitzar una cirurgia que es va allargar més de cinc hores. Per aquest motiu, la Dra. Elena Sandoval, cirurgiana cardiovascular del Clínic, afirma que es tracta d’un “exemple d’èxit per als pacients però també per a tots els professionals”.

Hi ha un precedent similar de 2003, quan l’equip de cirurgia cardiovascular del’Hospital Clínic de Barcelona va realitzar dos trasplantaments de cor en menys de 24 hores.

L’Institut Clínic Cardiovascular i el Servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Clínic van aprofitar el comunicat per felicitar i agrair als professionals que van participar en els dos primers trasplantaments cardíacs simultanis.


DESITJA SOL·LICITAR UNA VISITA AMB CIRURGIA CARDIOVASCULAR?

DEMANAR CITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella