Blog barnaclínic


30 novembre, 2021

La Universitat de Stanford situa 18 professionals de barnaclínic+ entre els científics més influents del món

científicos más influyentes del mundo

Com es pot avaluar la qualitat de la feina d’un investigador? Un dels criteris que més es té en compte per a aquest objectiu és avaluar el nombre de vegades que altres investigadors el citen als seus articles. Basant-se en aquest criteri, la Universitat de Stanford, als Estats Units, ha publicat el passat 19 d’octubre el “Ranking of the World Scientists World’s Top 2% Scientist”. Aquest llistat identifica els investigadors més influents del món, els treballs dels quals han estat més citats durant la seva carrera científica avaluada entre els anys 1996 i 2020 i també durant el darrer any.

Actualment s’estima que hi ha un total de 6,8 milions d’investigadors en actiu i en aquesta llista s’hi recullen més de 100.000 dels considerats més influents. Entre ells, 18 són professionals que treballen a barnaclínic+. A més d’aquests professionals, hi ha 36 investigadors més que pertanyen a l’Hospital Clínici-IDIBAPS.

Llistat dels professionals de barnaclínic+ entre els científics més influents del món

Considerat el més prestigiós a nivell mundial, aquest rànquing ha estat creat per un grup d’experts format per John Loannidis (Universitat de Stanford), Jeroen Baas (Elsevier B.V.) i Kevin W. Boyack (SciTech Strategies). La llista es basa en la informació sobre publicacions a Scopus i proporciona informació estandarditzada sobre cites, índex h, índex hm ajustat per coautoria, cites d’articles en diferents posicions d’autoria i un indicador compost, entre d’altres, dels diferents investigadors. La base de dades contempla 22 camps científics i 176 subcamps.



Artícle de referència:


Baas, Jeroen; Boyack, Kevin; Ioannidis, John P.A. (2021), August 2021 data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, Mendeley Data, V3, doi: 10.17632/btchxktzyw.3.


 

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella