Blog de oftalmología


Programar visita

Blog de oftalmología

@barnaclinic
 1. 22 February, 2019

  Què esperar després de la cirurgia de cataractes?

  después de la cirugía de cataratas

  POST DEL DR. XAVIER CORRETGER

  Fa un temps, vam respondre a algunes preguntes freqüents sobre la cirurgia de cataractes. En l’entrada d’avui parlarem del post operatori, de les preguntes que poden sorgir a qui s’hagi de sotmetre a l’operació Què esperar després de la cirurgia de cataractes?

  Leer más…

 2. 30 November, 2018

  Com detectar el glaucoma?

  Cómo detectar el glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  La detecció primerenca del glaucoma, mitjançant exàmens oculars habituals i complets, és la clau per protegir la visió del mal que provoca aquesta malaltia. Desafortunadament, en l’actualitat se sap que un 50% de casos de glaucoma estan encara per diagnosticar i d’ells, un 10% estan ja cecs d’un ull quan es detecta. S’estima que l’any 2020 el glaucoma afectarà gairebé 80 milions de persones a tot el món. Per tant, és un problema de gran repercussió socioeconòmica ja que és la segona causa de ceguesa mundial (i la primera causa irreversible). Vegem doncs què cal fer per al seu diagnòstic precoç: com detectar el glaucoma. Leer más…

 3. 20 November, 2018

  Estudi genètic del glaucoma per al diagnòstic precoç

  Estudio genético del glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  Fa uns dies vam explicar que el glaucoma és hereditari, com es produeix aquesta transmissió de pares a fills i quins gens el causen. En l’actualitat, a part dels gens que presentem en l’anterior posts’estan descobrint molts altres possiblement associats al glaucoma. Aquest fet, unit a un extraordinari avenç en els mètodes de diagnòstic genètic actuals, ha fet possible detectar alteracions genètiques de manera ràpida i efectiva en els pacients afectes de glaucoma i els seus familiars. A aquest mètode de diagnòstic precoç se li coneix com a estudi genètic del glaucoma.
  Leer más…

 4. 20 November, 2018

  El glaucoma és hereditari? Genètica del glaucoma

  El glaucoma es hereditario genética del glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  El glaucoma és un exemple típic de malaltia multifactorial en la qual es necessita un substrat genètic o predisposició genètica sobre la qual actuen agents externs (tòxics, malalties, tractaments, hàbits de vida etc) i desencadenen l’aparició de la malaltia. Així doncs, podem dir que sí, el glaucoma és hereditari. Forma part del grup de les malalties oculars que, en moltes ocasions, s’ha pogut constatar la seva transmissió entre membres d’una mateixa família. Se sap que el fet de tenir un familiar afectat de glaucoma multiplica per deu el risc de desenvolupar aquesta malaltia. Leer más…

 5. 31 October, 2018

  Miopia i glaucoma, estan relacionats?

  Relación entre miopía y glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  La miopia és la forma més comuna d’error de refracció ocular, afectant aproximadament 1.600 milions de persones a tot el món (que representen aproximadament el 22% de la població) i es preveu que augmenti la seva prevalença a 2.500 milions el 2020. L’associació entre miopia i glaucoma està ben establerta, entre el 6% i el 29% dels pacients amb glaucoma primari d’angle obert presenten miopia simultàniament.

  Leer más…

 6. 19 September, 2018

  Tipus de glaucoma: característiques, símptomes i causes de cada un

  Tipos de glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  Fa un temps, vam explicar què és el glaucoma, com es produeix i quines són les fases d’aquesta malaltia ocular. Com vam dir llavors, en el glaucoma, l’augment de la pressió intraocular danya progressivament el nervi òptic, provocant una pèrdua de visió irreversible. En el post d’avui explicarem els diferents tipus de glaucoma, les seves característiques, símptomes i la causa cada un d’ells.

  Leer más…

 7. 24 August, 2018

  Lents intraoculars i lents intraoculars Premium. Què són i com funcionen?

  Lentes Intraoculares Premium

  POST DEL DR. XAVIER CORRETGER

  Com hem vist abans, una cataracta és l’opacitat del cristal·lí, que és el responsable d’enfocar les imatges a la retina. Per solucionar les cataractes cal retirar la part que ha perdut la transparència del cristal·lí i substituir-la per una Lent intraocular (LIO) transparent, que romandrà sempre dins de l’ull del / la pacient. Hi ha diferents tipus de lents intraoculars, en el post d’avui veurem quins són i com funcionen.
  Leer más…

 8. 25 July, 2018

  Recuperació després d’una cirurgia de blefaroplàstia: Sense dolor ni cicatrius visibles

  Recuperación tras cirugía de blefaroplastia

  POST DEL DR. SANTIAGO ORTIZ

  Fa un temps vam explicar en què consisteix la cirurgia de blefaroplàstia i com pot ajudar-te si sembles més o cansat per culpa de les teves parpelles. En el post d’avui parlarem de la recuperació després d’una cirurgia de blefaroplàstia: possibles i gairebé nul·les complicacions, cures a tenir en compte i l’absència de cicatrius.
  Leer más…

 9. 31 May, 2018

  Cirurgia de parpelles (blefaroplàstia): Semblo més gran o cansat. Què puc fer?

  Cirugía de párpados

  POST DEL DR. SANTIAGO ORTIZ

  Tinc excessiva pell a les parpelles superiors, em provoca un aspecte de cansament i semblo més gran, hi ha algun tractament per millorar aquesta situació?

  La pell redundant en les parpelles o dermatocalasia és molt freqüent i afecta gairebé tothom a partir de certa edat. Aquest excés de pell en les parpelles superiors provoca un aspecte de cansament i fa que la persona sembli més gran. Aquesta situació ha de avaluar-la un especialista en cirurgia oculoplàstica per descartar altres patologies associades que, si no es tracten a la vegada, poden provocar resultats poc satisfactoris després de la cirurgia. El tractament de la dermatocalasia és la cirurgia de parpelles o blefaroplàstia, que en mans expertes obté uns resultats excel·lents rejovenint la mirada dels pacients.

  Leer más…

 10. 23 May, 2018

  Què és el glaucoma? La ceguesa silenciosa

  Glaucoma

  POST DEL DRA. ELENA MILLA

  El glaucoma és una malaltia ocular que consisteix en un dany del nervi òptic causat per un excessiu augment de la pressió intraocular. La pressió intraocular (PIO) està determinada per la quantitat de líquid intraocular anomenat humor aquós, que s’emmagatzema en la part anterior de l’ull.

  A mesura que avancen els anys i sobretot a partir dels 40 anys, els sistemes de drenatge de l’ull (malla trabecular) encarregats d’eliminar l’humor aquós van patint una fibrosi progressiva fins que són incapaços de filtrar i eliminar aquest líquid intraocular. Leer más…