Historias barnaclínic+

Programar visita

Historias barnaclínic+

@barnaclinic
  1. 26 novembre, 2021

    La història de Nadège Mbidi: un trasplantament renal per recuperar una vida normal

    El novembre del 2020 a Nadège Mbidi, una mestra de 30 anys que viu a la República Democràtica del Congo, li van diagnosticar una insuficiència renal crònica. Aquesta malaltia consisteix en el deteriorament progressiu i irreversible de la funció renal. És a dir, els ronyons perden lentament la capacitat per eliminar toxines i controlar el volum d’aigua de l’organisme. “En el seu cas va ser impossible poder conèixer la causa que va generar aquesta insuficiència renal. No és estrany i passa en un alt percentatge dels pacients que tenen un diagnòstic tardà de la seva malaltia”, explica el Dr. Fritz Diekmann, cap de la Unitat de Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic de Barcelona i nefròleg de barnaclínic+.

    Llegir més…

  2. 30 juny, 2021

    La història de Valeriy: Una operació doble de maluc per millorar la qualitat de vida d’un pacient amb espondilitis anquilosant

    L’espondilitis anquilosant és una malaltia que pot presentar-se de formes molt variades, fent necessari l’estudi de cada pacient per decidir el tractament òptim. Entendre la problemàtica individual ajuda a la presa de decisions que millorin la qualitat de vida d’uns pacients que avui dia no disposen de tractaments curatius. En algunes ocasions això pot requerir operacions complexes que no tots els centres són capaços d’abordar. Aquest va ser el cas de Valeriy, un pacient de Bielorússia amb una espondilitis anquilosant que li havia produït una rigidesa completa de tota la columna vertebral.

    Llegir més…

  3. 19 maig, 2021

    La història de Gabriel Robles: Un desfibril·lador intern per prevenir la mort sobtada

    Una obstrucció a l’artèria principal de cor del Sr. Gabriel Robles Flores li provocava una disfunció ventricular que tenia el risc d’acabar generant arítmies malignes i provocar-li una mort sobtada. Un fatal desenllaç que podia ser evitat amb un desfibril·lador. El problema era que, en el seu hospital de Puebla (Mèxic), no comptaven amb la tecnologia adequada per poder realitzar aquesta intervenció d’una manera mínimament invasiva. Amb aquest tipus d’abordatge es maximitzen els beneficis obtinguts per l’operació, a el temps que s’aconsegueix una recuperació completa més ràpida del pacient.

    Per aquest motiu, el Dr. Omar Gómez Monterrosas, el seu metge cardiòleg intervencionista, li va aconsellar que es realitzarà la intervenció en el Grup Hospital Clínic de Barcelona, on ell mateix s’havia format entre 2013 i 2015 a través d’una fellowship, un període de formació per als metges que ja han realitzat un internat o residència per a especialitzar-se dins de la medicina.

    Llegir més…

  4. 20 desembre, 2019

    La història del Manuel Alvarado: Diagnòstic i tractament d’una cardiopatia isquèmica

    El Sr. Manuel Alvarado té 58 anys, fa unes setmanes va venir de Puebla (Mèxic) i va estar ingressat a barnaclínic+. Li havien detectat una cardiopatia isquèmica i la seva millor opció era venir a Barcelona. Va fer el viatge amb la seva dona, la Sra. Lupita Prosperi d’Alvarado, i, després de la intervenció i una mica de repòs, van aprofitar per visitar Barcelona i la costa espanyola. Ells, al costat dels seus cardiòlegs, els Drs. Omar Gómez Monterrosas i Manel Sabaté, ens expliquen la seva història.

    Llegir més…