Blog barnaclínic


  1. 7 març, 2024

    El Clínic Barcelona entre els millors hospitals del món del 2024

    Mejores hospitales del mundo en 2024

    Desde fa cinc anys, la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, realitza un rànquing per classificar els millors hospitals del món, conegut com el World’s Best Hospitals, amb l’objectiu d’oferir una eina als pacients i familiars per triar el centre més adequat per a la seva atenció. L’hospital Clínic Barcelona ha aconseguit una vegada més estar en aquest rànquing, que recull els 250 millors centres hospitalaris de tot el món del 2024, millorant en tres posicions la classificació assolida l’any passat. Així, el centre ha pogut pujar del lloc número 63 al 59. És a més també un dels millors hospitals d’Espanya, només darrere de l’Hospital Universitari La Paz i l’Hospital Universitari 12 d’Octubre.

    Llegir més…

  2. 4 març, 2024

    Odontologia barnaclínic+ reinaugura la clínica dental amb instal·lacions d’última generació

    El passat 28 de febrer, va tenir lloc la reinauguració de Odontologia barnaclínic+. Aquesta clínica dental, reconeguda per la seva excel·lència en el cuidat bucodental, es troba al cor de l’Eixample, ha experimentat una transformació completa per oferir als seus pacients una millor experiència i millors resultats.

    Llegir més…

  3. 22 desembre, 2023

    El Clínic segon millor hospital públic d’Espanya un any més segons el Monitor de Reputació Sanitària

    Clasificación mejor hospital público de España

    Tan com en l’anterior edició del Monitor de Reputació Sanitària (MRS), un rànquing que elabora des de fa nou anys Merco, el Clínic ha aconseguit ser el segon millor hospital públic d’Espanya. A més d’una classificació general, el MRS també presenta una classificació de 34 especialitats, ampliant set més respecte a 2022. El Clínic ha encapçalat cinc d’elles: Aparell Digestiu, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Hematologia, Nefrologia i Radiodiagnòstic.

    Llegir més…

  4. 14 desembre, 2023

    barnaclínic+ col·labora amb la XVI Jornada Anual de la Direcció Infermera

    XVI Jornada Enfermera 2023

    El passat 30 de novembre es va celebrar una nova edició de la Jornada Anual de la Direcció d’Infermeria, que amb aquesta ha assolit la seva dissetena edició, consolidant-se com a espai per a la difusió i discussió dels treballs científics realitzats pels professionals d’aquesta direcció. L’esdeveniment busca, a més, la creació d’un espai de debat sobre les millores en els cuidats als pacients i en els processos assistencials, ajudant d’aquesta manera a reforçar la cohesió dins de la comunitat professional. En aquesta ocasió, l’esdeveniment s’ha celebrat en format en línia, amb 730 inscrits. En el marc de la celebració, un any més, es van lliurar els Premis Càpsules Innovadores barnaclínic+, uns premis finançats per barnaclínic+ i pensats per potenciar la recerca i la innovació en infermeria del Clínic.

    Llegir més…

  5. 20 novembre, 2023

    Tres professionals de barnaclínic+ elegits millors metges d’Espanya als premis ‘Lideratge Reputacional Sanitari’

    Mejores médicos de España por especialidades

    El passat 13 de novembre es va celebrar a Madrid la primera edició dels “Lideratge Reputacional Sanitari“, uns guardons que reconeixen a les institucions i professionals del sector sanitari amb millor reputació d’Espanya i que són organitzats de forma conjunta per MERCO i l’Observatori de la Salut. Entre els millors metges d’Espanya de les seves respectives especialitats d’enguany es troben tres professionals de barnaclínic+: el Dr. Àlvar Agustí, el Dr. Antonio Alcaraz i el Dr. Eduard Gratacós, especialistes en Neumologia, Urologia i Obstetrícia i Ginecologia, respectivament.

    Llegir més…

  6. 16 octubre, 2023

    L’equip de cirurgia toràcica inicia formacions en cirurgia robòtica per a professionals internacionals

    Cirugía torácica robótica uniportal (URATS)

    Des del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona s’han iniciat formacions especialitzades en cirurgia robòtica per tècnica uniportal per a professionals internacionals. Aquestes formacions, batejades com a “immersions” pel Dr. Ricard Ramos, cap de Servei de Cirurgia Toràcica del Clínic i cirurgià de barnaclínic+, tenen com a objectiu compartir i expandir els coneixements i tècniques avançades que practiquen els professionals del nostre equip de cirurgia toràcica.

    Llegir més…

  7. 13 octubre, 2023

    barnaclínic+ incorpora l’ecografia cutània i el làser de CO2 al seu servei de dermatologia

    Ecografía cutánea y láser de CO2 en dermatología

    La pell, l’òrgan més gran del nostre cos, compleix un paper fonamental en protegir-nos contra amenaces externes, regular la nostra temperatura i transmetre estímuls sensorials. Mantenir una pell saludable és essencial no sols per raons estètiques, sinó també per garantir el nostre benestar general. Amb el ferm compromís de brindar als nostres pacients l’atenció dermatològica més avançada, en aquest article us presentem dos nous serveis que hem incorporat a barnaclínic+: l’ecografia cutània i el làser de CO2. Es tracta de dues tècniques que no només permeten un diagnòstic més precís de problemes cutanis, sinó que també ofereixen tractaments efectius i menys invasius per a diverses afeccions dermatològiques. Descobreix com aquestes eines ens permeten oferir als nostres pacients millor atenció mèdica i cura de la pell.

    Llegir més…

  8. 11 octubre, 2023

    barnaclínic+ continua creixent amb nous serveis i especialitats el 2022

    Memoria-Anual-2022

    Per segon any consecutiu, barnaclínic+ ha fet pública la seva Memòria Anual, en què s’ofereixen les principals xifres del centre i un resum de tota la seva activitat a l’últim any. Els resultats del 2022 han confirmat la recuperació i el creixement mantingut, aconseguint acostar-se a les xifres que s’havien obtingut abans de la pandèmia de covid-19 i fins i tot millorant en algunes àrees. Així, els ingressos assistencials obtinguts han aconseguit superar els 16 milions d’euros, un 3% més que el 2021. Això ha permès que barnaclínic+ continuï aportant estabilitat econòmica a l’Hospital Clínic, ajudant a millorar les instal·lacions i les infraestructures i a retenir talent.

    Llegir més…

  9. 21 juliol, 2023

    Un estudi demostra la utilitat de lʻestimulació cerebral profunda per al tractament de lʻesquizofrènia i el trastorn bipolar

    Electroestimulación cerebral profunda para trastorno bipolar y esquizofrenia

    Un article que ha estat publicat recentment al Journal of Psychiatry and Mental Health,[1] en el qual han participat diversos professionals de barnaclínic+, ha demostrat que l’estimulació cerebral profunda, un procediment quirúrgic que implica la col·locació d’un dispositiu anomenat neuroestimulador que envia impulsos elèctrics a zones específiques del cervell, pot ser una alternativa segura i eficaç per als casos complexos de pacients amb esquizofrènia i trastorn bipolar que no responen a les teràpies habituals. Llegir més…

  10. 18 juliol, 2023

    El quiròfan de neurocirurgia incorpora un nou equip d’angiografia/ TAC

    El quiròfan integrat de neurocirurgia ha estat renovat recentment per continuar oferint l’última i millor tecnologia en imatge intraoperatòria. En aquest cas, s’ha incorporat a les instal·lacions un equip d’angiografia/tomografia computaritzada (TC), una nova eina que permet continuar millorant tant la seguretat del pacient com l’eficiència de les intervencions i que ha estat adquirida gràcies a fons de la Unió Europea a través del Pla d’Inversions a Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT). Gràcies a aquest nou equipament, el quiròfan integrat de neurocirurgia millora notablement les seves prestacions i augmenta així la seva qualitat assistencial. “Amb el nou angiograma aconseguim, per una banda, millorar la seguretat dels pacients durant les intervencions i minimitzem el risc de complicacions, i de l’altra aconseguim ser més eficaços. Tot això té un impacte directe al pacient”, explica el Dr. Joaquim Enseñat, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Clínic i neurocirurgià de barnaclinic+. Llegir més…